Telefon: Nokia C3-01
Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 108 Otrzymał 11 piw(a) Skąd: localhost
Wysłany: 2010-08-24, 08:23 Fieldrunners - czyżby najlepsza gra typu tower defense?
Fieldrunners - czyżby najlepsza gra typu tower defense?
Tower defense to stosunkowo nowy gatunek gier, który można scharakteryzować krótko - jak najdłużej broń się przed atakami wroga! I można też dodać - ale wróg prędzej czy później i tak Cię pokona...
Fieldrunners to pierwsza gra, która po prostu przykuła mnie do iPhone... Nie lubię strategii, ale Fieldrunners to strategia w najprostszej postaci, więc coś, co jeszcze jestem w stanie sobie przyswoić.
Nasze zadanie to oczywiście obrona bazy. Bronimy się - a jakże - za pomocą broni, których mamy kilka do wyboru. Artylerię stawiamy niemal w dowolnych miejscach planszy (i to jest największy atut Fieldrunners!), jednocześnie ustawiając broń tak, aby wróg musiał przebyć jak najdłuższą drogę oraz być pod jak największym obstrzałem. Jest jeszcze tylko jeden warunek - wróg musi mieć możliwość dotarcia do bazy, co jest jedynym ograniczeniem przy ustawianiu oręża. Za zniszczenie każdego wroga (czyli piechura, czołgu, helikoptera, a nawet quadowca!) otrzymujemy gotówkę, za którą możemy kupować kolejne bronie oraz udoskonalać te istniejące.
Tytułem opisu gry to tyle, bo wystarczy postawić pierwsze działo i od razu będzie wiadomo o co tu chodzi... to nie jest prawdziwa strategia, więc żaden tutorial nie będzie konieczny.
Więc co jest takiego w tej grze? A więc mamy pustą planszę i od nas zależy jak będzie ona wyglądać za następne kilka minut. Mając możliwość stawiania broni w dowolnym miejscu, możemy na jednej planszy grać wiele, na prawdę wiele razy, aby zrobić coraz lepszy wynik i zajść o jedną rundę dalej.
Dopiero po pewnym czasie, grając wielokrotnie na tej samej planszy) można się przekonać, że jednak nie ma sposobu na motocyklistów, a przede wszystkim na helikoptery, które nie lecą naszymi ścieżkami, tylko po linii prostej. Dziesiątki naszych dział nie dają im rady i wróg jeden po drugim - wdziera się do naszej bazy...
Źródło : Mobils.pl
_________________ Mój link wygasł ? Pisz na PW a wstawię nowy !
"Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju."
android darmowe gry,angry birds,darmo gry na telefon,darmo na telefon,darmowe aplikacje android,
darmowe aplikacje na androida,darmowe gry,darmowe gry android,darmowe gry i,darmowe gry java,
darmowe gry na androida,darmowe gry telefon,darmowe gry za darmo,darmowe na telefon,darmowe tapety,
gra na telefon,gry darmo na telefon,gry darmowe na telefon,gry i gry i gry,gry komorka,gry na androida za darmo,
gry na telefon,gry na telefon darmo,gry na telefon darmowe,gry na telefony,gry symbian,gry telefon,n telefon,
na telefon darmowe,na telefon gry,na telefon pobierz,na telefon tapety,na telefon za darmo,pobierz na telefon,
tapety darmowe telefon,tapety na telefon,telefon gry